keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Ihmeelliset ihmiset kiertävät ilman isäntiään

Platon pohtii kirjoitusta äpärälapsena, joka kiertää isästään piittaamatta maailmoja (Platon: Pidot ja Faidros). Näin käy tietenkin myös levytetylle musiikille. Jostakin syystä siitä Platon ei kirjoittanut. Mikä sitäkin vaivasi?

Ja niin on käynyt, että Viti siloosen Ihmeellisiä ihmisiä on päätynyt jopa Soundi -lehden sivuille. Levystä on tehty arvio, on annettu neljä H:ta, mikä merkinnee kovin positiivista suhtautumista tuotokseemme.

Olemme (Viti siloonen on se me) vilpittömän iloisia moisesta. Siksi julkaisen arviosta pienet palaset tuossa alla. Tekstin on kirjoittanut Juha Seitz. Kokonaan en arviota uskalla laittaa, jotta Soundi ei minua ala ahdistella. Mutta tuossa pieni laina - ja viittaukset oikeaan lähteeseen. Näin osaatte sitten asiallisesti ostaa Soundin.

Arviossa arvioija viittaa kappaleeseen Hakuviisu. Laitanpa kappaleen tähän linkiksi, koska "heleppua ei oo selevin päin tulla sua kohoren, kumartaa...". Tämä se kävi myös voittamassa Levylautakunnan!

https://www.youtube.com/watch?v=fJvBcnOXiFQ

"[...]Yhtyeen leikittelevä asenne korostuu albumin nimikkosävelmällä. Se hämmästelee outoja persoonia, jotka lopulta muistuttavat merkillisen paljon omaa itseä. Hakuviisu-kappaleessa jäädään hauskasti kahden vaiheille: toisaalta tanssilavan hurma vetää puoleensa, mutta toisaalta suu napsaa kiljusangon äärelle.
 
[...] teokset vaikuttavat sympaattisilta, koska ne ymmärtävät tavallisen tallaajan tarpeita ja toiveita. Maanläheisten esitysten sävy laskeutuu lempeäksi, mikä on ansio sinänsä. Viti Siloonen välttää tietoisesti ivallisuuden karikot.
 
Monipuolisissa sovituksissa helkkyvät haitarit, polkuharmonit, puhaltimet, kellopelit, banjot ja mandoliinit. Taustatukea annostelevat Bill Hota& Pulversista tuttu viulisti Kyösti Järvelä sekä Pirulaisen ketteräsorminen basisti Tero Hautamäki." (teksti: Juha Seitz, Soundi 2/2015)
 
Suurin piirtein sama arviointi on ilmestynyt vähän aikaa sitten Ilkassa ja Pohjalaisessa sekä siis nyt myös Soundissa.
 
Oi lapsemme maailmalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti